Alles waar je van droomt

Alles waar je van droomt

Zelfs als je alles waar je van droomt bereikt, zal het op een dag weer verdwijnen. Geluk, rijkdom, geld, gezondheid, zijn tijdelijk van aard. Terwijl we wachten op dat wat komt, is iets, zonder beweging, volkomen in rust.

Een golf van geluk passeert, gevolgd door tranen van verdriet. ‘Zeker weten’ danst met twijfel, deze dag is een aankondiging van de komende nacht. En voor dat alles, voordat het vorm heeft, voordat ik het herken, is er stilte, is dit.

Het is zinloos ernaar te zoeken, want het is wat ik ben. Het is zinloos mijn ogen te openen, want het is voordat mijn ogen zien. Het is zinloos erover te mediteren, want het is zelfs voordat mijn ik stil weet te worden.

En dus droom ik, twijfel, lach. Alles beweegt, vanuit dit, vanuit hier, precies waar ik altijd al was.