15 juni 2019, Bilthoven

15 juni 2019, Bilthoven

Mini symposium naar aanleiding van de release van het boek
Inclusief alles, leven zonder uitzondering’

Rinus van Warven maakt een éénmalige comeback als Tendens presentator. Hij interviewt Jan van den Oever en Joris Vincken. Hun gesprek gaat over Advaita en werkelijke vrijheid midden in het leven.

Jan van den Oever en Joris Vincken spreken ook individueel en Joris speelt piano.

Jan van den Oever was reeds in zijn jeugd gegrepen door de mystieke ervaring. Deze zelfgeleefde mystieke ervaring of transformatie is de bron van waaruit hij op een directe en ontnuchterende manier antwoord geeft op de door bezoekers gestelde vragen. “Ik trek maar rond en ik zing mijn Lied. Niet om je te redden of zoiets. Ik heb helemaal geen Heilige opdracht. Ik moet dit ook niet doen uit een soort Spirituele roeping. ‘t Is gewoon omdat ik er plezier aan beleef om erover te praten: ‘waar het hart vol van is loopt de mond van over’.

Joris Vincken is muzikant, dichter, schrijver en inspirator. Na ‘mijn hart heeft geen haast’ verschijnt nu zijn tweede boek ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering’.
Na een succesvolle carrière als muziekproducent, kwam een lange periode van gebed en meditatie, gevolgd door een diepe depressie. Zijn zoektocht eindigde toen hij de intimiteit van het leven zelf, het diepe verlangen van de zoeker, omarmde. Het mysterie dat we zoeken is wat we zijn en altijd al waren.

Rinus van Warven is een zeer bevlogen en begenadigd spreker, moderator, docent, dagvoorzitter en verhalenverteller. Hij wordt geroemd om zijn kennis over tal van uiteenlopende onderwerpen: religie, filosofie, ethiek, spiritualiteit, zingeving en mythologie. Hij weet de meest boeiende, maar soms stevige thema’s altijd te verluchtigen door zijn humor en zijn relativeringsvermogen.

Gratis entree!
Tijd: Zaterdag 15 juni van 14.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.00)
Locatie: Huize Het Oosten, Rubenslaan 1 te Bilthoven
(500 meter lopen vanaf station Bilthoven)