De kracht van verlangen

De kracht van verlangen

De kracht van verlangen
Ruim een dag lang was je maar een enkele cel! Uit die enkele cel groeide jij. Overigens ontstond al het leven op aarde, dus al die verschillende dieren en plantensoorten, uit een eencellig organisme dat 3,5 miljard jaar geleden leefde.

In de herfst vallen honderden appels uit de appelboom in onze tuin. In elke appel zit een complete boom verstopt! Beter gezegd, in elk appelzaadje zit het verlangen een appelboom te worden. Want van al die duizenden en duizenden appels die vallen gedurende het leven van een appelboom, groeit gemiddeld maar een enkele nieuwe!

Hoe geavanceerd onze technologie en kennis ook is, dit blijft een mysterie. Net zoals het ontstaan van het universum dat altijd zal blijven. Toch, als we stil genoeg worden, is dit mysterie minder ver weg dan we denken.

Zo krachtig als de big bang

Iets in ons verlangt doorlopend. Misschien is het geluk, vrede of gezondheid. In elk geval verlangde die ene cel het prachtige mens te worden dat je nu bent. Hoe oneindig krachtig moet dat verlangen wel niet geweest zijn? Net zoals de appel die een appelboom wordt of de kracht waarmee niets ooit met een big bang in iets explodeerde.

De basis van ons universum is dezelfde basis als jij en ik, namelijk een diep verlangen. We hebben van jongs af aan geleerd dat verlangens vervult moeten worden, want op een vraag hoort toch zeker een antwoord. Daarom stoppen we ze liever weg, zoeken naar manieren om die pijn niet te hoeven voelen. Besef echter dat wat je voelt er ooit voor zorgde dat die ene cel jou werd! Natuurlijk is dat soms ongemakkelijk, want het is de kracht van het totale universum dat in je schuilt.

Jouw diepe verlangen is werkelijk adembenemend. Durf af en toe te voelen hoe magisch je bent, ook al is dat misschien onwennig of eng. Want hoe mooi het ook is als dromen uitkomen, het valt in het niet met het feit dat je kunt dromen, kunt verlangen, hopen en zelfs snakken. Wauw, hoe adembenemend dat die appel een boom werd, dat die ene cel nu jou is, hoe adembenemend de kracht van jouw verlangen.

Soms kan je verlangen zo krachtig voelen dat het bijna te groot voelt, of misschien mis je juist de verbinding met je oorspronkelijke verlangen. Tijdens een coaching sessie ben je welkom met alles wat in je leeft, welk verlangen dan ook.
Lees ook eens "De juiste keuze, ben ik voor of tegen?" of laat je inspireren door de 3 gratis meditaties van mijn online retraite.

.

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris