Francien van de Beek

Francien van de Beek

Gisterenavond was ik bij de boekpresentatie van het boek “Mijn hart heeft geen haast” van Joris Vincken. De titel alleen al vind ik prachtig. Mijn hart heeft geen haast. Nee, het is ons hoofd dat altijd haast heeft.

Als de uitgever zijn woordje doet is het even stil. Dit boek maakt alle hulpverlening coaching en ga maar door overbodig. Nee dus, want mensen zijn mensen en we zijn allemaal anders. Het is zoals het is en dat is goed. Ja ook als er ellende is. Er is nl niets anders, alleen dat wat nu is. Je hoeft nergens naartoe, je hoeft niets te worden, je bent een kind van God.

Mensen met de meest uiteenlopende beroepen zitten om mij heen. Dominee, uitgever, musicus, psycholoog, horecamedewerker, zorgverlener, scholier, verkoper, inkoper, moeder, vader, dochter…

Dat is wat we met ons fantastische brein hebben bedacht. Maar daaronder, daarachter, daarin, zit een mens als ik en jij, eeuwig, onveranderlijk en verbonden met alles en iedereen. Niet beter, niet slechter, maar precies helemaal goed.

Dankjewel Joris!

www.francienvandebeek.nl