Inclusief alles retraite week

Deze retraite week is een reis in een veilige plek, waar Joris Vincken en Klara Kasikova je begeleiden in het loslaten van je gehechtheden. Prik door de illusie van zowel dat wat je wilt veranderen als waar je trots op bent. Ontdek hoe compleet je al bent.

We doen dat door onze onvoorwaardelijke aanwezigheid, rituelen en we maken gebruik van micro-dosing.

(Her)ontdek tijdens deze bijzondere retraite week je heelheid. Het lijkt dat we nog zoveel moeten leren, groeien, loslaten van ons ego en integreren van ware zelf en niet ware zelf. Ervaar dat je perfect bent zoals je nu bent. Je licht kan niet zonder donker, je kunt niet leven zonder sterven, je niet heel bent zonder te breken.

Voorbij alles wat je verwacht van jezelf, alle nobele en minder nobele doelen, is dit vooral een week van zijn. Door middel van rituelen en onze onvoorwaardelijke aanwezigheid creëren we een magische en veilige plek, waar ruimte is voor alles wat je bent en in je leeft.

Een week lang zijn we samen in een prachtige boerderij in Noord-Brabant. Het geeft letterlijk en figuurlijk afstand van onze bekende patronen. Deze week is geen transformatie week, je komt niet als een rups en gaat als een vlinder. Veel meer is dit een week waarin je je gehechtheid aan alles wat zo vertrouwt voelt, maar ook je vrijheid ontneemt, loslaat.

Pas als we de oude legen, kan er nieuwe drank in onze kop

Niets nieuws is nodig in je leven, al voelt dat vaak wel zo.
Echt ontwikkelen is precies wat het woord zegt, het laten van alle wikkels die we in ons leven hebben opgepikt.
Leer opnieuw vertrouwen op je ’naakte’ zelf, op je adembenemende kracht.

Wat maakt deze retraite week zo bijzonder?

Het is een week van plezier, loslaten en verbinden. Tijdens deze retraite week leer je geen nieuwe (spirituele) technieken, maar ontdek je jouw diepe eenheid met het leven zelf. Ontdek hoe je moetens, mogens en zelfs willen niet altijd authentiek van Jezelf zijn. Ontdek hoe oneindig je bent, één met het leven zelf.

Om de hoofd ceremonie te verdiepen maken we gebruik van truffels in micro-dosering (1 milligram). Onze ervaring is dat je dan makkelijker loskomt van je bestaande patronen. De effecten zijn zeer mild, maar het is een hulpmiddel om je over te geven aan alles wat is. Het helpt te verstillen en geeft ruimte om een ander perspectief te ervaren op wat je al zo lang kent.

Wat is microdosering?

Microdosering met truffels is het gebruiken van een zeer kleine dosering. Je voelt je meer ontspannen, er ontstaat ruimte waardoor je andere inzichten krijgt over je patronen. Het geeft helderheid over het pad dat je loopt in je leven. We doen dat eenmalig tijdens de laatste ceremonie (dag 5). Je kunt normaal functioneren, er zijn geen hallucinaties zoals bij hogere doseringen. Jouw veiligheid is voor ons belangrijk, daarom kijken we tijdens een intakegesprek naar mogelijke contra-indicaties. Lees meer over microdosering…

Voel je een ‘ja’ vanuit je hele wezen, dan is deze intensieve week voor jou.

Retraite week Joris VinckenOver Joris

Joris Vincken is schrijver, coach, pianist en inspirator. Na een succesvolle carrière als muziekproducent trok hij zich jarenlang terug in een spirituele gemeenschap. Uiteindelijk ontdekte hij hoe zowel zijn reis in de wereld als de reis naar binnen nog steeds een reis naar morgen was. Morgen ben ik succesvol, morgen ben ik verlicht, morgen ben ik mijn ware zelf. Het resulteerde in een jarenlange depressie, totdat de dag waarop niets veranderde.

Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds die dag ontmoet hij mensen, schrijft, dicht en speelt intuïtief piano. Hij omarmt het leven precies zoals het is, wie en waar hij nu is. Meer over Joris

Retraite week Klara KasikovaOver Klara

Klara Kasikova is geboren in Praag (Tsjechië) en werkt als psychiater in Nederland. Ze integreert als Priestess of the Goddess klassieke medische kennis met diepe wijsheid van de aarde, vrouw zijn en eeuwenoude helende tradities.

Van jongs af aan is ze gefascineerd door natuur, spiritualiteit en de manier waarop we elkaar beïnvloeden en verbonden zijn. De verbinding van oeroude wijsheid, bijbehorende jaarfeesten, overgangsrituelen en menstruatiecyclus zijn een onmisbaar deel van haar werk. Ze is een brug tussen het oude en nieuwe. Door haar holistische kijk op het leven staat ze open voor zowel natuurlijke als klassieke medicijnen. Meer over Klara op www.klarity.nl

 

Dag 1
*

We komen rond 16.30 aan, maken onszelf comfortabel, eten samen, maken kennis met elkaar en delen verhalen.

Dag 2 & 3
*

Ochtend en middag programma, waarin we werken met symbolen, licht en donker, yin en yang en er is een pianobad.

Dag 4
*

Middag en avond programma met het inclusief alles ritueel van loslaten en omarmen.

Dag 5
*

Ochtend en avond programma met daarin introspectie na dag 4, gevolgd door de hergeboorte.

Dag 6
*
Middag en avond programma waarin we kijken hoe de ervaringen van deze week praktisch toe te passen.

Dag 7
*

Ochtendprogramma waarin we afronden en (helaas) afscheid van elkaar nemen.

Datum: zaterdag 3 t/m vrijdag 9 oktober
Locatie: Voorstenbosch (Noord-Brabandt)
Kosten: 865 euro
Aanmelden kan via mail bij Joris (joris@jorisvincken.com) of Klara (info@klarity.nl)
We gaan samen een diepgaand proces aan tijdens de retraite. Daarom willen we je graag van tevoren ontmoeten, persoonlijk of via Skype.

De kosten zijn inclusief accommodatie (twee persoons kamer met gedeelde badkamer, linnen is aanwezig), (vegetarische) maaltijden, koffie/thee & snacks (dieetwensen zijn bespreekbaar).
Deze retraite week is met een kleine veilige groep, zodat er genoeg persoonlijke aandacht is.

Ontvangst is 3 oktober om 16.30u, waarna we samen eten. 9 oktober eindigen we rond 11 uur.

Het dagprogramma is in een prachtige yoga ruimte. Yoga matjes en dekens zijn beschikbaar.

Neem een kracht symbool voor jouw problemen/zwaarte/schaduw mee en een symbool voor waarmee jij blij bent/trots op bent in jouw leven. Verder adviseren we om je persoonlijke meditatie spullen (kussen, vacht) mee te nemen, comfortabele kleren, notitie boekje en alles wat je nodig heb om je op je gemak te voelen (talisman, dekentje, warme sokken, kussen, knuffel).

Je betaald 50% om je reservering te bevestigen, het restant 2 weken voor aanvang van de retraite week.

Deze retraite week in Voorstenbosch (Noord-Brabant, Nederland) gaat over heelheid, heelzijn, spiritualiteit, je licht en donker. We werken met rituelen, truffels micro-dosering en technieken in een prachtige veilige omgeving.