Najaars retraite weekend – ‘Heel’

Najaars retraite weekend – ‘Heel’

Heel, kracht in overgave
9 t/m 12 december

Retraite weekend Heel - kracht in overgave - Voorstenbosch - Joris Vincken - Klara KasikovaDit bijzondere retraite weekend is een reis waar Joris Vincken en Klara Kasikova je begeleiden in het loslaten van je gehechtheden. Prik door de illusie van zowel dat wat je wilt veranderen als waar je trots op bent. Ontdek hoe compleet je al bent.

We doen dat door onze onvoorwaardelijke aanwezigheid, rituelen en we maken gebruik van micro-dosing.

(Her)ontdek tijdens dit retraite weekend je heelheid. Het lijkt dat we nog zoveel moeten leren, groeien, loslaten van ons ego en integreren van ons ware en niet ware zelf. Ervaar dat je perfect bent zoals je nu bent. Je licht kan niet zonder donker, je kunt niet leven zonder sterven, je niet heel bent zonder te breken.

Voorbij alles wat je verwacht van jezelf, alle nobele en minder nobele doelen, is dit vooral een weekend van zijn. Door middel van rituelen en onze onvoorwaardelijke aanwezigheid creëren we een magische en veilige plek, waar ruimte is voor alles wat je bent en in je leeft.

Ik heb deelgenomen aan de retraite ‘Heel, kracht in overgave’. Wat een verademing.
Na jarenlang zoeken, buffelen en keihard aan mezelf werken, heb ik m’n eigen heelheid ervaren in de veilige ruimte die gecreëerd werd. Een diep weten van er is helemaal niks mis met mij. Eindelijk mogen ontspannen. Bijzonder ook om getuige te zijn van elkaars proces; het voelde bij momenten ronduit heilig. Dank jullie wel, Joris en Klara!

Een lang weekend zijn we samen in een prachtige boerderij in Noord-Brabant. Het geeft letterlijk en figuurlijk afstand van onze bekende patronen. Het is geen transformatie weekend, je komt niet als een rups en gaat als een vlinder. Veel meer is het een weekend waarin je je gehechtheid aan alles wat zo vertrouwt voelt, maar ook je vrijheid ontneemt, loslaat.

Pas als we de oude legen, kan er nieuwe drank in onze kop

Niets nieuws is nodig in je leven, al voelt dat vaak wel zo.
Echt ontwikkelen is precies wat het woord zegt, het laten van alle wikkels die we in ons leven hebben opgepikt.
Leer opnieuw vertrouwen op je ’naakte’ zelf, op je adembenemende kracht.

Wat maakt dit retraite weekend zo bijzonder?

Retraite weekend Heel - kracht in overgave - Voorstenbosch - Joris Vincken - Klara KasikovaHet is een weekend van plezier, loslaten en verbinden. Tijdens deze retraite leer je geen nieuwe (spirituele) technieken, maar ontdek je jouw diepe eenheid met het leven zelf. Ontdek hoe je moetens, mogens en zelfs willen niet altijd authentiek van Jezelf zijn. Ontdek hoe oneindig je bent, één met het leven zelf.

Om de hoofd ceremonie te verdiepen maken we gebruik van truffels in micro-dosering (1 milligram). Onze ervaring is dat je dan makkelijker loskomt van je bestaande patronen. De effecten zijn zeer mild, maar het is een hulpmiddel om je over te geven aan alles wat is. Het helpt te verstillen en geeft ruimte om een ander perspectief te ervaren op wat je al zo lang kent.

Joris Vincken en Klara Kasikova, een machtig prachtig paar dat het talent bezit om zo een energie van volledig zijn wie je bent tot stand brengen, door zelf volledig te zijn wie ze zijn.

Ik wist wel eens te bedenken hoe magisch het leven is… maar NU dankzij de toewijding, van Joris en Klara, die voelbaar is in elk detail in de ruimte, door hun wijsheid, de klanken en ceremonies VOEL ik nu dat het leven ECHT magisch is!

De Heel Retraite, gedragen door Joris en Klara, is een van de mooiste en meest transformerende ervaringen in mijn leven. Zo bijzonder, krachtig, Thuis.

Lees de ervaringen van eerdere deelnemers…

Wat is microdosering?

Microdosering met truffels is het gebruiken van een zeer kleine dosering. Je voelt je meer ontspannen, er ontstaat ruimte waardoor je andere inzichten krijgt over je patronen. Het geeft helderheid over het pad dat je loopt in je leven. We doen dat eenmalig tijdens de ceremonie op zaterdag. Je kunt normaal functioneren, er zijn geen hallucinaties zoals bij hogere doseringen. Jouw veiligheid is voor ons belangrijk, daarom kijken we tijdens een intakegesprek naar mogelijke contra-indicaties. Lees meer over microdosering…

Voel je een ‘ja’ vanuit je hele wezen, dan is dit intensieve weekend voor jou.

Retraite week Joris VinckenOver Joris

Joris Vincken is schrijver, coach, pianist en inspirator. Na een succesvolle carrière als muziekproducent trok hij zich jarenlang terug in een spirituele gemeenschap. Uiteindelijk ontdekte hij hoe zowel zijn reis in de wereld als de reis naar binnen nog steeds een reis naar morgen was. Morgen ben ik succesvol, morgen ben ik verlicht, morgen ben ik mijn ware zelf. Het resulteerde in een jarenlange depressie, totdat de dag waarop niets veranderde.

Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds die dag ontmoet hij mensen, schrijft, dicht en speelt intuïtief piano. Hij omarmt het leven precies zoals het is, wie en waar hij nu is. Meer over Joris

Retraite week Klara KasikovaOver Klara

Klara Kasikova is geboren in Praag (Tsjechië) en werkt als psychiater in Nederland. Ze integreert als Priestess of the Goddess klassieke medische kennis met diepe wijsheid van de aarde, vrouw zijn en eeuwenoude helende tradities.

Van jongs af aan is ze gefascineerd door natuur, spiritualiteit en de manier waarop we elkaar beïnvloeden en verbonden zijn. De verbinding van oeroude wijsheid, bijbehorende jaarfeesten, overgangsrituelen en menstruatiecyclus zijn een onmisbaar deel van haar werk. Ze is een brug tussen het oude en nieuwe. Door haar holistische kijk op het leven staat ze open voor zowel natuurlijke als klassieke medicijnen. Meer over Klara op www.klarity.nl

 Programma

Dag 1
*

We komen rond 20.00 aan, maken onszelf comfortabel, maken kennis met elkaar en delen verhalen.

Dag 2
*

Ochtend en begin van de middag: We werken met symbolen, licht en donker, yin en yang en er is een pianobad.

Dag 2 avond
*

Het ‘Heel’ ritueel van loslaten en omarmen, waarin we met de micro dosing werken.

Dag 3
*

Ochtend en avond programma met daarin introspectie na dag 2, gevolgd door de hergeboorte.

Dag 4
*
Ochtendprogramma waarin we afronden en (helaas) afscheid van elkaar nemen.

Datum: 9 t/m 12 december
Locatie: Vorstenbosch (Noord-Brabandt)
Kosten: 579 euro
Aanmelden kan via mail bij Joris (joris@jorisvincken.com) of Klara (info@klarity.nl)
We gaan samen een diepgaand proces aan tijdens de retraite. Daarom willen we je graag van tevoren ontmoeten, persoonlijk of via Skype.

De kosten zijn inclusief accommodatie (twee persoons kamer met gedeelde badkamer, linnen is aanwezig), (vegetarische) maaltijden, koffie/thee & snacks (dieetwensen zijn bespreekbaar).

Dit weekend doen we een kleine veilige groep, zodat er echt persoonlijke aandacht is. Mocht je interesse hebben, wacht dan niet te lang met reserveren vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Ontvangst is vrijdag 9 december om 20.00u. Maandag 12 december eindigen we rond 12 uur.

Het dagprogramma is in een prachtige yoga ruimte. Yoga matjes en dekens zijn beschikbaar.

Neem twee kracht voorwerpen/symbolen mee die staan voor je problemen/zwaarte/schaduw en voor dat waar je blij/trots op bent. Verder adviseren we om je persoonlijke meditatie spullen (kussen, vacht) mee te nemen, comfortabele kleren, notitie boekje en alles wat je nodig heb om je op je gemak te voelen (talisman, dekentje, warme sokken, kussen, knuffel).

Je betaalt 50% om je reservering te bevestigen, het restant 2 weken voor aanvang van het retraite weekend.

Dit retraite weekend in december in Vorstenbosch (Noord-Brabant, Nederland) gaat over heelheid, heelzijn, spiritualiteit, je licht en donker. We werken met rituelen, truffels micro-dosering en technieken in een prachtige veilige omgeving.