Onze Energie in Balans

Onze Energie in Balans

2 mei Zutphen, hart ont-moeting ‘Onze Energie in Balans’

Na een drukke week plof ik neer op de bank, moe gerend. Ik snak naar het weekend om mijn batterijen op te laden. Misschien herken je dit? Voel je soms een moeheid die niet weg te slapen is?

Dinsdagavond 2 mei is Joris Vincken in atelier ’t Pakhuys in Zutphen om te spreken over het gebrek aan balans in onze energie. Ons leven is zo complex geworden, vol ingewikkelde keuzes, dat gewoon zijn bijna onmogelijk lijkt. Tijdens deze inspiratie avond is er ruimte voor je vragen. Behalve woorden speelt Joris piano en is er ruimte voor stilte.

Balans is veel minder complex dan we soms denken, maar vraagt vooral vertrouwen in onszelf en het totale leven. Hoewel dat eenvoudig is, is het niet altijd makkelijk het werkelijk te leven. Joris spreekt op een persoonlijke en intieme manier over zijn ontmoeting met het leven. Het diepe vertrouwen in dat wat is, zonder het altijd te hoeven begrijpen. De balans van binnen en buiten, van vrouwelijk en mannelijk, van donker en licht.

Joris Vincken is schrijver, muzikant, coach en inspirator. Hij werkte internationaal als muziekschrijver en producent, had hits in o.a. de Verenigde Staten en aan zijn muur hingen gouden platen. Toch bleef er een gevoel van leegte. Zoals zovelen van ons was hij altijd aan het rennen naar een fictief morgen. Als ik één hit heb moeten het er twee zijn, drie, vier. Wanneer is het genoeg? Hij nam een radicale beslissing, sloot de deur van zijn opnamestudio en trok zich bijna 10 jaar terug in gebed en meditatie in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij dat hij, weliswaar op een uiterlijk andere manier, nog steeds op weg naar dat perfecte morgen was. Morgen ben ik werkelijk stil, is mijn gebed oprecht. Morgen ben ik verlicht!

Een diepe depressie volgde, die hem aan de rand van het bestaan bracht. Tot de dag waarop niets veranderde(!), maar toch niets ooit meer hetzelfde zou zijn. Zijn zoektocht viel weg in de herkenning dat wat we zijn heel is, behalve in ons idee over heelheid. Heel is niet alleen ‘licht’, maar ook ‘donker’, onze mannelijke en vrouwelijke energie, zekerheid en twijfels. Juist het omarmen van de dualiteit maakt ons compleet! Er hoeft niets overwonnen te worden of verbeterd, zodat er een beter ‘ik’ overblijft. We waren altijd al heel, alleen zijn we ergens het tegendeel gaan geloven.

Praktisch

Waar: Atelier ‘t Pakhuys (Berkelkade 15a Zutphen)
Wanneer: 2 mei 2023, 20.00 – 22.15 (inloop vanaf 19.45)
Kosten: 22 euro (incl koffie, thee en wat lekkers)

Vragen of meer info : chderksen88@gmail.com