‘Inclusief Alles’, precies zoals je bent

online retraite ‘Inclusief Alles’

Verlang je naar echte rust, naar helemaal jezelf te mogen zijn? De online retraite ‘Inclusief Alles’ laat je je diepe heelheid ervaren. De retraite wordt gegeven door Joris Vincken, muzikant, inspirator en schrijver van boeken als ‘Mijn Hart heeft geen haast’ en ‘Heel’.

‘Inclusief Alles’ bevat oefeningen en meditaties die je helpen jezelf helemaal te omarmen, te voelen dat je mag zijn, je ruimte kunt innemen. Niet zozeer met allerlei nieuwe informatie en technieken, maar door het werkelijk te ervaren.

Inclusief Alles retraite

Direct toegang tot alle content
395,-
97,-
 • Ruim 4 uur aan oefeningen en meditaties verdeeld over 12 hoofdstukken
 • Ruim 45 minuten aan extra antwoorden en toelichting
 • Leef helemaal, omarm jezelf
 • Ervaar je diepe innerlijke rust
 • 1 jaar onbeperkt toegang

Leven Inclusief Alles

Het is heerlijk om naar de hemel te vliegen, alleen hoor je dat al in zoveel cursussen en boeken. Wat als alles er mag zijn? Niet alleen geluk en liefde, maar ook je verlangens, verdriet en boosheid.

Wat mij inspireert is onze menselijkheid, de toestemming die we elkaar geven echt te leven. Je mag er helemaal zijn, ook wat in je kraakt, pijn doet of boos is.

Je bent mens, adembenemend,
met alles wat je bent.

Leef nu, niet pas later

Weglopen van onszelf doet vaak meer pijn dan waar we eigenlijk bang voor waren. Leer je kracht kennen, waar het wrikt, wat jou jou maakt. Je aarde energie, je onderste twee chakra’s.

Je imperfectie is wat je perfect maakt, compleet menselijk. ‘Ik mag nu al dansen, zelfs als ik een beetje scheef dans’. Je stem mag klinken, zelfs als niet elke toon helemaal zuiver is.

Je mag er helemaal zijn

Geef niet langer je vrijheid weg

Het veranderde mijn leven radicaal, dat gun ik jou ook. Niet langer onderweg naar een beter morgen, maar leven vandaag, hier en nu.

Het einde van ‘morgen ben ik pas goed genoeg’, van eerst moeten groeien voordat je het waard bent. ‘Inclusief Alles’ helpt jezelf te omarmen.

Wat er o.a. aan bod komt in de retraite

 • OvergaveKom los van je willen en moeten. Vind je veilige plek en stroom steeds meer mee met het leven zoals het komt, zowel in je als buiten je.

  Overgave is het loslaten van je gehechtheid aan hoe het zou moeten zijn.
 • De kracht van je licht en donkerMens zijn is niet alleen optimistisch, positief en krachtig. Mens zijn is ook onze schaduwkant, dat deel van onszelf dat we liever wegstoppen of willen vergeten.

  Het probleem is dat die schaduwkant ongezien enorm ons leven beïnvloed. Ontdek hoe krachtig je werkelijk bent.
 • Oppervlakte en diepteOnder alles waar we ons van dag tot dag druk over maken is een diepe rust. Misschien voel je dat soms, misschien maar zelden.

  Dit bijzondere hoofdstuk geeft daar niet zozeer uitleg over, maar laat het je werkelijk ervaren. Voel de rust die als een verkoelende onderstroom altijd aanwezig is.
 • Communicatie met jezelfIn meerdere oefeningen leer je op een andere manier te luisteren naar je lichaam, je emoties, naar je totale zelf.

  Door te zakken in je hele zijn, ontstaat er een innerlijke rust en heeft de wereld om je heen minder invloed op hoe je je voelt.
 • De hypnose van onze meningOngemerkt kunnen we zo verstrikt raken in ons idee van gelijk, van goed, van ‘zo hoort het’, dat het als een vorm van hypnose ons leven regeert.

  Door los te komen van die houdgreep, ontstaat er ruimte en keuzevrijheid in je leven.
 • Leven in het nuWat is dat eigenlijk, leven in het nu? Betekent het dat je nooit meer aan iets anders denkt dan wat je nu doet? Dat zou een haast onmenselijke opgave zijn.

  Toch is leven in het nu veel eenvoudiger dan je denkt.
 • BoosheidBoosheid belemmert ons soms (of vaak) om echt in vrijheid te leven. Leer de lagen onder je boosheid kennen en ontdek hoe de bron onder je boosheid vooral voor je wil zorgen.

  In het opnieuw contact maken met de oorspronkelijke bron ontstaat er ruimte in de manier waarop je reageert.
 • EenvoudIs je leven soms ook zo ingewikkeld? Deze oefeningen helpen je leven eenvoudiger te maken. Niet door de wereld om je heen te veranderen, maar door jouw relatie ermee.

  Net als innerlijke vrede, is eenvoud niet het wegdoen van spullen, maar steeds vrijer zijn van onze complexe gedachtes.
 • MeditatiesDe meditaties in ‘Inclusies Alles’ laten je ervaren dat waar je ook bent, het een heilige plek is.

  De liefde die je altijd in je hart draagt is een enorme kracht, ook op plaatsen waar je dat tot nu toe niet zou verwachten.
 • Ons spiegelbeeldWe dromen allemaal van vrede in de wereld en ons persoonlijke leven. Toch begint echte vrede altijd bij onszelf.

  Is er werkelijke vrede tussen mij en mezelf of is het een onderhuidse oorlog die me stopt helemaal te leven.
 • Zelf compassieWe zijn zo streng voor onszelf. De manier waarop we onszelf ‘toespreken’ is vaak vooral kritisch. Hoe bijzonder is het als je meer en meer compassie voor jezelf hebt?

  We kunnen niet werkelijke compassie voor een ander hebben als we dat niet eerst naar onszelf voelen.
 • Je bent heelWe gewend te kijken naar alles wat niet goed is, vooral aan onszelf. Leer je diepe kracht kennen door jezelf op een andere manier te zien.

  Deze oefeningen laat je de kracht van je energiepunten (chakra’s) voelen en herkennen hoe perfect je systeem in elkaar zit.

In totaal ruim 4 uur aan oefeningen en meditaties verdeeld over 12 hoofdstukken en nog eens 45 minuten aan extra antwoorden en uitleg.

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris