Coaching, individuele hart ont-moeting

Coaching
individuele hart ont-moeting

Ik wilde mezelf overwinnen, maar ben geen wedstrijd,
ik wilde mezelf vinden, maar was nooit kwijt.
Ik wilde mezelf zijn, bleek dat ik dat altijd al was,
ik wilde, totdat ik eindelijk stopte met willen.

Soms lijkt de berg zo groot, dat het niet lukt hem in je eentje te beklimmen. Tijdens een individuele hart ont-moeting of coaching sessie ben ik niet degene die je een zetje in je rug geeft, maar gaan we op zoek naar jouw diepe kracht. Ik geef je geen kant en klaar recept, maar samen vinden we jouw authentieke oplossingen.

Je hoeft geen complexe technieken te leren, of moeilijke herinneringen opnieuw te beleven. De oplossing zit niet in het eindeloos graven in oude patronen, je kent deze al goed genoeg.

Een leven lang studeerde ik. Mijn rugzak is gevuld met NLP, jarenlange meditatie, hypnose, ademhalingstechnieken, gebed, heilige en minder heilige boeken, workshops en trainingen. De voornaamste studie was vooral het leven zelf. Van maatschappelijk succes als muziek producent tot diepe depressie, van yogi tot vader. Wat ik ook deed of wist, nooit was het genoeg, nooit was ik goed genoeg. Totdat ik uiteindelijk wakker werd uit die illusie en de rijkdom van het leven ontdekte precies waar ik nu ben, precies waar jij nu bent.

Zo ontmoet ik jou tijdens een hart ont-moeting. Niet als therapeut die de oplossingen aandraagt, maar vanuit het diepe vertrouwen dat alle antwoorden al in jou zitten. Alleen heb je misschien net een ander perspectief nodig, of een andere manier van vragen stellen.

Elke coaching sessie is uniek

Joris Vincken coachingElke hart ont-moeting is uniek, elk coaching gesprek heeft een eigen klank. Vaak werk ik letterlijk met klank, onder andere met de unieke ‘chakra healing chair‘, waar je klank niet alleen hoort maar ook voelt. Soms gebruik ik NLP of hypnose technieken om een diepere ontspanning te bereiken of ruimte te creëren in dat wat je al zo lang in je greep heeft. Ik luister, zonder oordeel. Je bent helemaal welkom, met alles wat in je leeft. Niets is gek of vreemd.

Wanneer is een coaching sessie aan te raden:

  • Je wilt (nog meer) je werkelijke vrijheid ervaren
  • Je zoekt al een leven lang, maar bent nog steeds niet verlicht
  • Je hebt het gevoel dat je er nooit helemaal mocht zijn/niet helemaal jezelf mag zijn.
  • Je bent op zoek naar je ware zelf
  • Je loopt steeds tegen hetzelfde probleem of patroon aan.

Wanneer is coaching minder geschikt:

  • Je hebt zware traumatische ervaringen
  • Je worstelt met een complexe verslaving
  • Je wilt genezen worden van allerlei klachten
  • Je zoekt een kant en klare pil die al je problemen oplost

Ik ben geen therapeut en zal dus nooit uitspraken doen over wel of niet gebruik van medicijnen. Wel kan de combinatie van ‘traditionele’ therapie en een coaching sessie heel goed werken.

Tijdens coaching sessies bied ik een veilige plek waar je onvoorwaardelijk welkom bent. Een reis direct naar je hart. Alles wat in je leeft is welkom, je verlangens, vragen en twijfels. Zonder opsmuk nodig ik je uit te voelen, te zijn.

Goed om te weten

Ik werk niet volgens een specifieke methode of protocol, ondanks dat ik vele technieken studeerde. Het leven ervaar ik in dit moment, hier, waar we nu zijn. Praktisch betekent het dat we tijdens een coaching sessie niet gaan graven in je verleden of eerdere ‘fouten’ proberen op te lossen, tenzij het zich op dit moment in je leven aandient.

Contact

Als je twijfelt of coaching iets voor je is, of je wilt gewoon wat meer weten, neem dan contact op. Ik kijk dan of mijn manier van werken bij je past en hoe we aan de slag kunnen gaan. Het handigste is een mailtje te sturen. We kunnen altijd een bel afspraak maken, als je me graag even spreekt voordat we iets afspreken.

Persoonlijk contact heeft altijd de voorkeur, maar soms is elkaar ontmoeten in Eindhoven niet haalbaar, bijvoorbeeld vanwege de afstand. In dat geval is een Skype (of Zoom, FaceTime) een prima alternatief.

Praktische info over coaching

Joris Vincken
Boschdijk 706 – 5624 CB  Eindhoven
06 – 24 567 386
joris@jorisvincken.com