Je bent vrij geboren

Je bent vrij geboren. Misschien voelt het niet altijd zo, maar je bent vrij geboren. Wat er ook in je leven is gebeurt, hoe onmogelijk het misschien ook klinkt, je bent nog steeds vrij.
Het is je werkelijke essentie (uit ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering‘).

.

Er staat niks tussen mij en mijn vrijheid, want vrijheid is wat ik ben. Er is wel heel veel bijgekomen in mijn leven. Heel veel dingen waarvan ik denk dat ik ze moet, denk dat ik ze mag, of verdien. Denk dat ik ze juist niet zou moeten doen, of dingen die ik wil.

Maar dat staat niet tussen mij en mijn vrijheid, het is een soort afleiding, als een radio die speelt en die mijn aandacht vraagt. En al die tijd, is wat ik ben vrij.

Het enige is dat ik dat soms even vergeet, omdat ik afgeleid bent door een leuk televisieprogramma, dat ‘willen’ heet, of het televisieprogramma van ‘moeten’, of het televisieprogramma van ‘goed fatsoen’, of het televisieprogramma van…
Nou ja, we hebben duizenden programma’s, en die zijn voor elk van ons uniek.

En al die tijd, als ik gewoon ben, ben ik vrij. Het is de essentie van wat ik ben. En dat bewustzijn, dat ik dat herinner, het magische daaraan is dat ik op dat moment ook besef dat ik dus niks hoef op te lossen, ik hoef nergens doorheen, want vrijheid staan niet aan de andere kant van een of ander probleem, maar vrijheid is altijd hier.

De essentie van wat ik ben is steeds hier, is niet niet daar, dus ik hoef niks overwinnen, ik hoef geen moeilijke bergen te beklimmen. Dat kan ik wel doen, hartstikke leuk, het is ontzettend leuk om te ondernemen en om in de wereld bezig te zijn en om nieuwe dingen te leren. Maar het maakt me niet meer of minder vrij, want vrijheid is mijn essentie.

Dus elke keer dat ik dat herinner, dan kan elk project, en alles wat ik onderneem een succes worden, of mislukken, en toch ben ik nog steeds vrij, want het is de essentie van wat ik ben. Je bent werkelijk vrij geboren!

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris