Leef het leven

Leef het leven

Een leven lang zocht ik naar het leven, naar wie of wat ik ben. Nu weet ik dat ik nooit zal weten, nooit zal begrijpen. In plaats van te zoeken leef ik, ongeacht wie of wat ik ook mag zijn.

Het leven is kort! Het vliegt voorbij, dus waarom zouden we het niet helemaal leven, met al onze passie. Laat alles er zijn, van het diepste verlangen, tot saaiste saaiheid. Als het in me schreeuwt, schreeuw ik, als het huilt, huil ik. Waarom zou ik mijn twijfels niet dansen, mijn boosheid niet zingen?

In elke stap die ik zet draagt de aarde me. Elke ademteug stroomt vol met dat prachtige spul dat bomen elke nacht maken. De maan stopt me elke avond in, de ochtendzon wekt me de volgende dag. 

Dus waarom zou ik ook maar iets van wat dan ook willen of hoeven begrijpen, als elke dag me uitnodigt het te leven.