Morgen, het perfecte vandaag

Morgen
het perfecte vandaag

Hoe maak ik van morgen het perfecte vandaag?

Jarenlang beloofde ik mezelf, zonder het in de gaten te hebben, een perfect morgen. Al mijn problemen zijn volgende week, volgende maand of volgend jaar opgelost, dan heb ik eindelijk rust. Nog één cursus, iets meer geld verdienen of net wat beter mediteren en ik ben er.

Wonderlijk toch, hoe we een belofte kiezen boven vandaag echt te leven! Het voelt veiliger ‘onderweg te zijn naar’, dan dat wat nu is te voelen. Problemen oplossen is vertrouwder dan te kijken naar alles wat heel is.

En ik begrijp het, ken de pijn, want stilstaan is eng, doodeng. Alleen als ik vertrouw kan ik stoppen met rennen en dat hebben we nooit geleerd. We volgen meditatie-, bewustwordings-, of ademhalingscursussen om te leren wat zo vanzelfsprekend is. ‘Gewoon’ zijn is bijna niet voor te stellen.
Want ongeacht hoeveel theorieën we leren, boeken we lezen of filosofen ons hoofd doen duizelen, niets overtreft de rijkdom van hier waar je nu bent. Het kost wel lef, veel lef, om gedachtes niet zo serieus te nemen en te voelen wat nu voelt. Het lef je ogen open te doen en de wereld binnen te laten stromen, verbaasd over de rijkdom die je omringd.
Het lastige is dat dan elk excuus wegvalt. Dan voelt mijn pijn nu, bangt mijn angst, trillen mijn handen. En er is leven, echt leven. Als ik dit moment voel leef ik, leef jij, niet langer afgeleid door een belofte die waarschijnlijk nooit uit gaat komen.

Pas als morgen niet langer belangrijker is dan vandaag, ontdek ik dat vandaag allang dat perfecte morgen is.

Ren je ook steeds naar het idee dat morgen alles beter is? Voelt het eng om wat nu is helemaal te voelen? Neem contact op voor een coaching sessie. Je bent welkom met alles wat je bent.
Lees ook eens "Wijsheid of vrede met jezelf?" of laat je inspireren door de 3 gratis meditaties van mijn online retraite.

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris