New Financial Magazine, Een nieuwe wereld begint hier

New Financial Magazine
Een nieuwe wereld begint hier

Voor de wintereditie 2021 van ‘New Financial Magazine’ schreef ik een stuk over ‘een nieuwe wereld’.

Elk mens droomt op zijn of haar manier van een betere wereld. In New Financial Magazine en andere tijdschriften staan prachtige initiatieven om dat daadwerkelijk tot stand te brengen. Toch begint uiteindelijke elke verandering altijd hier, wie en waar ik nu ben.

In het leven van dag tot dag is het makkelijk te vergeten dat de werkelijkheid die ik zie niet ‘de’ werkelijkheid is. Wat ik meemaak is geen feitelijke waarheid. Het is mijn kijk op, mijn interpretatie van een wereld buiten mij, die pas in mijn brein vorm krijgt. Deze interpretatie krijgt kleur (en allerlei grijstinten) door alle ervaringen uit mijn leven. Als ik vol passie mijn waarheid verkondig, komt het meer dan eens voor dat mijn woorden als Chinees klinken, terwijl de ander ‘gewoon’ Nederlands spreekt.

Precies dat maakt het zo lastig om de wereld om me heen te veranderen. De veranderingen die we zo graag buiten onszelf zien, zijn eigenlijk vaak de veranderingen die we zelf zouden willen leven. Transformatie begint steeds met oppakken van mijn persoonlijke verantwoordelijkheid. Of in de woorden van Gandhi: ‘Wij spiegelen slechts de wereld. Zoals een mens zijn eigen natuur verandert, zo verandert ook de houding van de wereld tegenover hem. We hoeven niet te wachten om te zien wat anderen doen.’.

Download hier de PDF om het artikel gratis verder te lezen of lees het hele magazine online.

Verlies je af en toe in het zoeken van een nieuwe wereld buiten jezelf? Wil je meer en meer de rijkdom die je nu bent werkelijk leven? Neem contact op voor een coaching sessie of laat je inspireren door de 3 gratis meditaties van mijn online retraite.

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris