Verbeter je leven door niet langer (je leven te hoeven verbeteren)

Verbeter je leven door niet langer
(je leven te hoeven verbeteren)

Verbeter je leven door niet langer je leven te hoeven verbeteren!

Niet langer je leven verbeteren klinkt misschien wat vreemd. We zijn zo gericht op vooruitgang, dat het ons een beetje blind maakt. Als ik altijd naar morgen kijk, mis ik de rijkdom van waar en wie ik nu ben. Zonder het idee steeds te moeten groeien, ontstaat er ontspanning. Ineens is het veel makkelijker je innerlijke rijkdom en kwaliteiten te zien.

Het gaat hand in hand met het vertrouwen dat je niet constant het leven op je schouders hoeft te dragen. Wat je bent is meer dan alleen het ‘ik’ van je persoonlijkheid. Je bent meer dan het bewuste weten, dan het willen, kunnen, moeten en mogen. Soms voelt het misschien niet zo, maar je staat niet los van de wereld om je heen, van de natuur, van anderen. In ontspanning herken je je diepe eenheid met het totale leven.

Als ik mijn leven niet langer -hoef- te verbeteren, kan ik weer spelen. Dan is (persoonlijke) groei ontdekken, net zoals kinderen het leven ontdekken, in plaats van moeten. Dit moment is geen tussenstop onderweg naar het perfecte morgen. Het leven is hier, in de lucht die je nu in- of uitademt, in de tranen die je nu huilt, in de lach die je nu gniffelt. Gisteren en morgen zijn de verhalen waarmee we onszelf die rijkdom ontzeggen.

Je bent goed zoals je bent, je mag er helemaal zijn met alles wat je bent. Verbonden met het totale leven ontstaat er werkelijke verdieping. Dan herken je de mogelijkheden in plaats van beperkingen.
Dus stop je leven te willen verbeteren. Zonder steeds zoveel je best te doen, ben je als de rivier die moeiteloos naar de oceaan stroomt. Groei en ontwikkeling is dan een ‘bijproduct’ dat vanzelf gebeurt.

Is het lastig werkelijk te ontspannen, heb je het gevoel dat je nog zoveel aan jezelf moet verbeteren of oplossen? Je bent van onvoorwaardelijk welkom voor een coaching sessie met alles wat je bent.
Lees ook eens "Leven in dit moment, daar waar je nu bent" of laat je inspireren door de 3 gratis meditaties van mijn online retraite.

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris