Wat is mijn doel, mijn spirituele pad?

Vol passie zoeken we een doel voorbij dit moment, een levensvervulling. Onze missie, spirituele pad, iets wat het leven waarde geeft.

.

Waar is het idee ontstaan dat dit, hier, nu, niet genoeg is? Ik adem, ik dans, ik sta stil, hoe kan dat incompleet zijn? Ik kijk om me heen en zie hoe ik deel ben van een adembenemende perfectie. Water valt uit de lucht, verdampt door de zon om vervolgens weer als verkoelende druppels leven te geven.

Stel dat het leven geen ander doel heeft dan het leven zelf, dan dit moment. Stel dat mijn missie als ik op de wc zit precies dat is. Stel dat de stem in mijn hoofd, die vertelt dat ik niet goed genoeg ben, de stem van God zelf is, net als de stem die zegt dat ik alleenheerser ben over deze wereld. Als er werkelijk geen goed of fout bestaat, heb ik dan nog wel een bestaansreden? Wat als zelfs het idee dat ik niets heb om voor te leven precies het doel van mijn leven is op dat moment?

Als mijn verhalen over ‘ben ik wel goed genoeg’ of ‘leef ik wel mijn missie’ of ‘ben ik wel mijn ware zelf’ wegvallen, dan is er ruimte om te ademen, te leven, helemaal. Dan is elke ontmoeting een wonder. Dan is elke dag een avontuur, zelfs als het avontuur van vandaag verdriet, eenzaam of pijnlijk is. Dan staat er niets meer tussen jou en mij als we elkaar ontmoeten en blijft alleen de verwondering over onze rijkdom over.

Zie meer op mijn YouTube kanaal https://www.youtube.com/jorisvincken

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris