Wat zien we niet?

Wat zien we niet?

De filosoof Ad Verbrugge stelde onlangs de prachtige vraag: ‘wat zien we niet?’. In allerlei vormen stel ik die vraag regelmatig aan mezelf, ‘wat zie ik niet?’, ‘wat mis ik?’, ‘wat zie ik over het hoofd?’. Goud ligt meestal niet open op straat, maar daar waar nog niemand keek. Voor ons ‘innerlijke goud’ geldt precies hetzelfde, het zit op die plekken die ik nog niet van mezelf kende.

Zie ik wit, dan vraag ik me af of zwart ook waar zou kunnen zijn. Het daagt me uit, maakt mijn wereld groter, leert me meer kennen van wat ik ben. De rijkdom van het leven zit in de ervaringen van mens zijn, met alles wat daarbij hoort. Als een vriend of vriendin het lastig heeft, is dat geen last. Juist in kwetsbaarheid ontstaat verbinding, ontdekken we dat we zoveel meer zijn dan we ooit voor mogelijk hielden.

Natuurlijk nodig ik je niet uit opzettelijk lastige of pijnlijke ervaringen te zoeken! Je bent het waard te genieten, te lachen, het leven te vieren. En ik weet hoe krachtig je bent, hoe krachtig ik ben. Als er iets voorbij komt dat ongemakkelijk is, vertrouw ik dat jij en ik de kracht en vooral liefde hebben om ook die ervaring mee te maken, te voelen. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak dacht je wel niet: ‘dit kan ik niet aan’. Toch ben je nu hier, dus je kon het wel aan, zo krachtig ben je!

Voor de meesten van ons is de wereld plotseling een stuk kleiner geworden, er zijn minder spontane ontmoetingen of inspirerende bijeenkomsten. De verstopte (en soms lastige) uitnodiging daarin is om de rijkdom te zien in je directe omgeving. Of nog dichterbij, welk goud herkende je tot nu toe niet in en aan jezelf?

Zoals het er nu uitziet, zullen er de komende tijd minder bijeenkomsten mogelijk zijn. Je bent altijd van harte welkom voor een persoonlijke hart ont-moeting (coaching sessie). We zijn soms zo streng voor onszelf en vinden dat we alles aan moeten kunnen of alleen oplossen. Juist in kwetsbaarheid, in verbinding, in zachtheid naar onszelf zit het goud verstopt dat we tot nu toe niet zagen.

Ik wens je veel zachtheid, liefde en rijkdom,
met een groet uit mijn hart,
Joris

Je bent van harte welkom voor een coaching sessie. Voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt..
Lees ook eens "Geloof je jezelf niet goed genoeg?".

3 gratis meditaties

Vul je gegevens in en ontvang direct de drie gratis meditaties van 'Inclusief Alles'.

Inclusief Alles

Er is een mail naar je onderweg
met daarin de link naar de gratis meditaties.

Hartegroet,
Joris