Boeken

Boeken

Een ware inspiratiebundel, volstrekt uniek in haar soort. Leest als een ode aan het Leven. Voorbij dualiteit. Een herinnering aan wie we zijn, zonder nog langer te zoeken of iets te hoeven doen.Ivo Valkenburg
Auteur van ‘Niet gezwicht voor de wereld (transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran)’

Joris is auteur van vier boeken. Hij schrijft vanuit de stilte van zijn hart. In gedichten en verhalen schrijft hij over onze eenheid met het totale leven. Ontdek je heelheid, niet omdat je iets of iemand moet worden, maar precies wie en waar je nu bent.

Joris Vincken - Heel

Heel

‘Heel’ is het vierde boek van Joris Vincken. Heel is een reis naar ons licht en donker, een reis naar wie we altijd al waren.

We zijn wonderlijke wezens, de enige soort op aarde die zichzelf pas goed genoeg vindt als de helft van onszelf niet meer bestaat. Pas als ik incompleet ben, ben ik compleet.

‘Heel’ is niet altijd netjes, toch is het lief. Heel zijn is niet alleen je ‘licht’ (yang), maar ook je ‘donker’ (yin), het vergeten pad van overgave, verbonden met het totale leven. Lees meer over ‘Heel’…

Joris Vincken dichtbundel Het gras is groener aan deze kant

Het gras is groener aan deze kant

Het gras is groener aan deze kant is de nieuwe dichtbundel van Joris. In meer dan 170 gedichten schrijft hij over onze rijkdom die zo dichtbij is dat we er meestal overheen kijken. Vanaf 20 september is het boek in een prachtige hard-cover uitvoering te koop. Je kunt het nu al via deze website bestellen.

Lees meer over ‘Het gras is groener aan deze kant’…

Inclusief alles, leven zonder uitzondering

Inclusief alles – leven zonder uitzondering gaat over het omarmen van het leven als geheel, zonder uitzondering. Het is geen belofte voor een beter morgen, noch lost het iets op dat gisteren gebeurde. Joris nodigt je uit de rijkdom van dit moment te ontdekken, de magie van het leven in dat wat zo gewoon lijkt.

Voorbij dualiteit, voorbij onze oordelen over wie we zouden moeten zijn, het idee van goed en kwaad, leven we, zijn we. Perfecter dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Lees meer over ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering’…

Boek Mijn Hart Heeft Geen Haast

Mijn hart heeft geen haast

In 2016 verscheen het eerste boek van Joris Vincken, ‘Mijn hart heeft geen haast’. Er is niets mis met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, ontwikkelen en overwinnen. Nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden.

Dit boek prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte is zonder reden. Je bent perfect, exact zoals je nu bent.

Lees meer over ‘Mijn hart heeft geen haast’…Om de vrijheid van schrijven, de omslag, manier van distributie en druk te waarborgen geef ik mijn boeken in eigen beheer uit. Bestel je boeken direct hier in de webshop.

Geïnteresseerde boekhandels zijn van natuurlijk harte welkom. Alle boeken hebben een ISBN nummer en barcode. Wij sturen ze op verzoek graag toe.